CVS - CVS Health Corporation : US

แหล่งรวบรวมข้อมูลของหุ้นประเทศ All for one, one for global
(ช่วงทดลองเปิดตัว สมาชิกและทุกท่านสามารถเข้าได้ตลอด)
Post Reply
User avatar
arm10182
สมาชิกสมาคมนักลงทุนเน้นคุณค่า
Posts: 952
Joined: Tue Oct 02, 2018 1:25 pm

CVS - CVS Health Corporation : US

Posts by arm10182 » Sat Sep 26, 2020 5:34 pm

ขอเปิดห้องนะครับ พอดีกำลังสนใจหุ้นตัวนี้อยู่


ขอเอาข้อมูลสรุปที่เจอจากเพจต่างๆมาแชร์ให้ก่อนนะครับ

สรุปจากเพจหุ้นต้าแมน

หุ้น CVS ร้านขายยาใหญ่สุดในอเมริกา ผลประกอบการไตรมาสล่าสุดเป็นอย่างไร? | หุ้นต้าสรุปให้ 6พค63

CVS (NYSE:CVS) เป็นร้านขายยาที่ใหญ่สุดในอเมริกา มีมากกว่า 9,900 สาขาทั่วประเทศ โดยครอง market shareใบสั่งยาประมาณ ¼ ของประเทศ จุดเด่นคือมีธุรกิจ healthcare เรียกได้ว่าเกือบทั่ง supply chain ทั้งร้านขายยา, ประกันสุขภาพ และpharmacy benefit manager ซึ่งส่วนนี้ครองตลาดไปแล้ว 1/3 ของคนอเมริกัน (เดี๋ยวอธิบายข้างล่างว่าคืออะไร) จริงๆถ้าผลิตยาเองด้วยนี่เหมือนจะครบวงจรเลย

CVS พิ่งประกาศผลประกอบการณ์ไตรมาสล่าสุดออกมาวันนี้
กำไรต่อหุ้น $1.91 โตขึ้น 40.4% จากปี 2019 และโตกว่าที่นักวิเคราะห์ประเมินไว้ที่ $1.23 ต่อหุ้น
รายได้รวมอยู่ที่ $66,755 ล้าน โต 8.3% จากปี 2019 และโตกว่าที่นักวิเคราะห์ประเมินไว้ที่ $64,105 ล้าน
กระแสเงินสดจากการดำเนินงาน $3,305 ล้าน โต 70% จากปีก่อนหน้า
ถ้าแยกรายได้ตามประเภทธุรกิจจะเป็นดังนี้

1.Pharmacy Service - $34,983 ล้าน โต 4.2% จากปี 2019 ธุรกิจนี้ไม่มีในไทยแต่พูดง่ายๆคือ มีลุกค้าเป็นบริษัทประกันและบริษัทต่างๆที่มี benefit ด้านสุขภาพกับพนักงาน ซึ่งจะทำหน้าที่ไปดีลกับ ร้านขายยา ผู้ผลิตยา โดยหน้าที่หลักๆเช่น ต่อรองส่วนลดราคายากับผู้ผลิตยา, จัดการเรื่องระบบยาใน supply chain, บริหารจัดการร้านยาในเครือ โดยการเติบโตไตรมาสนี้หลักๆมาจาก คนซื้อยาแบบตามใบสั่งเพิ่มเพื่อเตรียมตัวสำหรับ COVID-19 (รายได้เป็นแบบ volume-based service fees โตตามจำนวนการเบิกยาโดยไตรมาสนี้ volume โต 60%จากปีที่แล้ว)

2.Retail/LTC - $22,749 ล้าน โต 7.7% จากปี 2019 ธุรกิจนี้คือค้าปลีกที่เป็นร้านขายยา+สินค้าอื่นๆเช่นสินค้าเพื่อความงาม เครื่องสำอาง ดูๆแล้วคล้าย Boots หรือ Watson ในบ้านเรา อีกส่วนคือ LTC หรือ Long-term care บริการให้คำปรึกษาด้านโรคและยาเหมือนเป็นคลีนิค นอกจากนั้นยังมีมีธุรกิจ nursing อีกด้วย โดยสรุปการเติบโตไตรมาสนี้มาจากคนซื้อของตุนทั้งยาและของใช้จำเป็นในช่วง COVID-19 แต่ยังมีปัญหาเก่าค้างคือคนหันมาซื้อยาสามัญแทนยาตามใบสั่งมากขึ้น ซึ่งอาจทำให้รายได้ในส่วนนี้ลดลงได้เนื่องจากยาสามัญถูกกว่า

3.Health Care Benefits - $19,198 ล้าน โต 7.4% จากปี 2019 ธุรกิจนี้หลักๆคือประกัน โดยการเติบโตในไตรมาสนี้มาจากคนทำประกันสุขภาพเพิ่มขึ้น แต่ก็มีการลดลงของผู้ทำประกันอื่นๆเช่นประกันทางธุรกิจต่างๆ
CVS ประกาศว่ามุมมองต่อผลการดำเนินงานในปีนี้ไม่เปลี่ยนแปลงจากช่วงก่อนเกิด COVID

ผลกระทบจาก COVID-19
1.เปิดร้านขายยาตามปกติในช่วง COVID-19 เพราะคนต้องซื้อพวกยา, ที่ทำความสะอาด ฆ่าเชื้อโรค
2.ตามที่ประธานาธิปดีทรัมป์ขอให้ CVS ช่วยให้บริการตรวจคัดกรองผู้ติดเชื้อตั้งแต่เดือนที่ผ่านมา ตอนนี้ได้มีบริการตรวจโรคที่ลานจอดรถตามสาขาร้านขายยา และ drive-thru โดยวางแผนว่าจะทำให้ได้ 1000 สาขาในประเทศปลายเดือนนี้
3.CVS เป็นบริษัทไม่กี่บริษัทที่จ้างงานเพิ่มในช่วงวิกฤตครั้งนี้ โดยตัดสินใจประกาศจ้างงาน 50,000 ตำแหน่ง ตั้งแต่เดือนมีนาคมที่ผ่านมา
4.หุ้นตกมาแล้วประมาณ 10% หลัง Who ประกาศภาวะฉุกเฉินแต่ก็ขึ้นกลับมาแล้วประมาณ 13% จากจุดต่ำสุดหลังรัฐบาลอเมริกาประกาศอัดเงินเข้าระบบ
ตอนนี้หุ้นอยู่ที่ P/E ประมาณ 10 และห้าปีย้อนหลังกำไรต่อหุ้นก็โตประมาณ 10% ต่อปี


เพจ “หุ้นตาแมน” เพื่อเปิดโลกการลงทุนทั่วโลกกก

Last edited by arm10182 on Sat Sep 26, 2020 5:38 pm, edited 2 times in total.


User avatar
arm10182
สมาชิกสมาคมนักลงทุนเน้นคุณค่า
Posts: 952
Joined: Tue Oct 02, 2018 1:25 pm

Re: CVS - CVS Health Corp

Posts by arm10182 » Sat Sep 26, 2020 5:37 pm

อันนี้สรุปจากเว็บ www.adisonc.com ครับ ข้อมุลเก่าหน่อย แต่เป็นมุมมองที่มีคนเคยแชร์ไว้เกี่ยวกับหุ้นตัวนี้

CVS Health เป็นอีกหนึ่งบริษัทในอุตสาหกรรมสุขภาพในอเมริกาที่ราคาตกลงมารุนแรง ทั้งที่เป็นบริษัทที่มีลักษณะธุรกิจที่ได้เปรียบมาก วันนี้เลยอยากจะมาแนะนำให้รู้จักครับ
As of July 15, 2017
cvs-logocvs-shop

CVS Health
ลักษณะธุรกิจ

CVS Health เป็นบริษัทอยู่ในอุตสาหกรรมยาและสุขภาพ มีสองธุรกิจหลักที่มีความเกื้อหนุนต่อเนื่องกันคือ

ธุรกิจแรกคือการขายปลีกยา CVS Health มีร้านขายยาอยู่มากกว่า 9,700 สาขาทั่วประเทศอเมริกา มีส่วนแบ่งการตลาดค้าปลีกยาอยู่ประมาณ 23% ของทั้งประเทศ ปัจจุบันอยู่เป็นอันดับ 2 รองจากอับดับหนึ่งคือ Walgreens Boots Alliance


อีกธุรกิจนึงคือเป็น Pharmacy Benefit Manager (PBM) ด้วย ธุรกิจประเภทนี้ไม่มีในไทยเลยอาจเข้าใจยากนิดนึง แต่เอาง่ายๆคือบริษัทนี้บริหารจัดการเรื่องการจ่ายยาพยายามทำให้ค่าใช้จ่ายเรื่องยาลดลง โดยเป็นตัวกลางระหว่างบริษัทประกันสุขภาพกับผู้เอาประกันที่เป็นคนใช้ยา ทำหน้าที่ต่างๆเช่น ต่อรองส่วนลดราคายากับบริษัทผู้ผลิต, ทำการจัดส่งยาถึงผู้ใช้, บริหารจัดการร้านยาในเครือ อะไรประมาณนี้ ก็เลยเป็นธุรกิจที่มีอำนาจมากเพรามีฐานคนใช้ยาจำนวนมากอยู่ในมือ ปัจจุบัน CVS Caremark ใหญ่เป็นอันดับ 2 ของประเทศ


แล้วที่ผ่านมาเป็นไง
เมื่อ 10 ปีที่แล้วตอน CVS รวมกับ Caremark ตอนปีแรกๆก็อาจดูบริหารงานติดขัดบ้าง แต่หลังจากนั้นที่ผ่านมาทำได้ดีขึ้นมาก ธุรกิจกลุ่มนี้แทบไม่ได้รับผลกระทบอะไรเลยจากช่วงวิกฤติเศรษฐกิจปี 2008 และช่วง 10 ปีที่ผ่านมาก็ทำได้ดีขึ้น กำไรเติบโตขึ้นเยอะมาก

บริษัทนี้มันพิเศษตรงที่ตัวเองเป็นทั้งตัวกลางบริหารจัดการจ่ายยา แล้วก็มีระบบร้านขายยาของตัวเองเลยด้วย สามารถให้ลูกค้าไปรับยาที่ร้านยาตัวเองได้ เป็นการเอื้อธุรกิจกันเองอีก

มีความได้เปรียบทั้งในเรื่องการต่อรองราคายากับผู้ผลิตเนื่องจากฐานลูกค้าขนาดใหญ่ที่มีในมือ และต้นทุนส่วนกลางบริหารจัดการที่ถูกลงต่อหน่วยตามฐานลูกค้าที่ใหญ่ขึ้น วัดได้จากอัตราส่วนกำไรจากการดำเนินงานที่สูงเป็นอันดับต้นๆเทียบกับบริษัทประเภทเดียวกัน

โดยสรุปคือที่ผ่านมาทำได้ดีมาก มาจากความต้องการอุตสาหกรรมนี้เติบโตอยู่แล้ว บวกกับความได้เปรียบของโมเดลธุรกิจของบริษัทด้วยทำไมตอนนี้ถึงน่าสนใจ
ที่ราคามันตกรุนแรงคือตอน Donald Trump ประกาศว่าจะหาวิธีลดราคายา คนเลยกลัวว่าบริษัทอย่าง CVS Health จะโดนจัดการหรือเปล่า

แต่จากมุมมองผมคือรัฐบาลถ้าจะจัดการน่าจะจัดการบริษัทยาที่เป็นพวกผู้ผลิตยามีลิขสิทธิ์มากกว่า เพราะพวกนั้นอัตรากำไรสุทธิสูงกว่าเยอะ

ดังนั้นมองไปในอนาคตก็ยังเชื่อว่าบริษัทนี้มีอำนาจในการบังคับผู้บริโภคอยู่มาก และเป็นอุตสาหกรรมที่โตตามตลาดคนสูงอายุซะด้วย เลยเชื่อว่าเป็นบริษัทที่น่าสนใจอยู่ในเวลานี้User avatar
arm10182
สมาชิกสมาคมนักลงทุนเน้นคุณค่า
Posts: 952
Joined: Tue Oct 02, 2018 1:25 pm

Re: CVS - CVS Health Corp

Posts by arm10182 » Sat Sep 26, 2020 5:51 pm

บทวิเคราะห์ของบัวหลวงUser avatar
arm10182
สมาชิกสมาคมนักลงทุนเน้นคุณค่า
Posts: 952
Joined: Tue Oct 02, 2018 1:25 pm

Re: CVS - CVS Health Corp

Posts by arm10182 » Sat Sep 26, 2020 5:53 pm

บทวิเคราะห์ของ scbs/Morningstar

https://res.scbsonline.com/pdfpreview.p ... 65ca06.pdfPK-TYW
สมาชิกสมาคมนักลงทุนเน้นคุณค่า
Posts: 2039
Joined: Thu Feb 21, 2013 4:00 pm

Re: CVS - CVS Health Corp

Posts by PK-TYW » Sun Sep 27, 2020 12:12 am

ก่อนมีcovidหุ้นก็ตกมาตลอดหลายปีเป็นเพราะอะไรหรอครับUser avatar
arm10182
สมาชิกสมาคมนักลงทุนเน้นคุณค่า
Posts: 952
Joined: Tue Oct 02, 2018 1:25 pm

Re: CVS - CVS Health Corp

Posts by arm10182 » Sun Sep 27, 2020 10:12 am

PK-TYW wrote:
Sun Sep 27, 2020 12:12 am
ก่อนมีcovidหุ้นก็ตกมาตลอดหลายปีเป็นเพราะอะไรหรอครับ
ประเด็นที่มีมาเท่าที่เห็นนะครับ
1.เทรนด์คนหันไปซื้อ generic drug (ที่ราคาถูกกว่า) มากขึ้น
2.มีแรงกดดันเรื่อง PBM Reimbursement
3.ช่วงไปซื้อAetna คนกังวลว่า บริษัทประกันอื่นที่เป็นลูกค้า(ของPharmacy Benefit Manager (PBM))จะย้ายไปใช้บริการเจ้าอื่น เพราะอาจจะกลัวว่า CVS จะช่วยเหลือลูกตัวเองจนเอาเปรียบเจ้าอื่น และคนคิดว่า CVS ซื้อ Aetna มาแพงเกินไปและมองไม่เห็น synergy


ท่านไหนมีประเด็นอื่นๆเพิ่มเติมก็มาแลกเปลี่ยนเพิ่มเติมกันได้นะครับUser avatar
arm10182
สมาชิกสมาคมนักลงทุนเน้นคุณค่า
Posts: 952
Joined: Tue Oct 02, 2018 1:25 pm

Re: CVS - CVS Health Corp

Posts by arm10182 » Fri Oct 02, 2020 9:38 am

CVS Is Better Positioned To Be The Modern Pharmacy
Oct. 01, 2020 10:26 AM
Summary

CVS is a cash-generative business which unlocks optionality in the e-pharmacy push.
With time to bide for the winner-takes-all market, CVS can compete with other market contenders.
If they win the market, it unlocks more value from the expensive Aetna acquisition.
Their focus on health products and services in their retail locations will be critical in the new COVID-19 paradigm.
Dividend is smaller than Walgreens' but for good reason, there's a lot to invest in.
The e-pharmacy business is still in its infancy with fewer than 2% of pharmacy sales taking place online. Nonetheless, they are at full capacity, especially during COVID-19. Shop Apotheke, one of our most successful investments, grew in price by a factor of 4 in four months on the basis that they were growing at a clip with over 100% utilisation rates in their logistics set-up. What is clear is that COVID-19 has forced adoption of e-commerce in a variety of businesses, and this forced adoption will certainly stick for a meaningful portion of new users.

With e-pharmacy operations having been at maximum capacity for months, it is also clear that capacity expansion is the next step. In order to do that, you need cash and you need it fast, because these markets are all about demand-side economics which means winner-take-all dynamics. CVS (NYSE:CVS) has that cash, both on hand and from the high cash generation of their business.

Also taking advantage of a likely surge in vaccine demand with their HealthHUB concept, as well as having eschewed the supermarket concept that Walgreens (NASDAQ:WBA) adopted, means that their omnichannel strategy remains fungible, critical to unlocking more value from the Aetna business and for taking on Amazon (NASDAQ:AMZN) in this market. CVS can win by pulling an ecosystem play, and with the ancillary services that they can offer in high growth markets, sales growth could become explosive.

Cash Unlocks Options
Although e-pharmacies remain a realistic vision of the future, it is still unclear how big the opportunity will be, and how it will be shared among the many contenders to the med-trade throne. Moreover, we cannot know of the many other growth markets that could be won from a position of dominance in the e-pharmacy market. Platform economics become a new element in the business equation, and ancillary services like telehealth could be an efficient service to offer, a market that has been seeing substantial growth also accelerated by COVID-19.

What is for sure is that companies ready to pounce on the e-pharmacy market have a business option in their hands, and an option's value increases with a company's ability to exercise it. Although many of the competitors like Walgreens and Amazon already have substantial investments in what could become (or what already is) logistics infrastructure, market penetration remains exceedingly low, and Walgreens and CVS will especially need cash on hand to be able to effectively vie for the market if that penetration rises. Thankfully, CVS has great cash generation thanks largely to Aetna, especially compared to Walgreens which has even a lower debt-load, which can help it compete against the massive cash-raising potential of competitors like Amazon through PillPack.

Winning Means Winning Big
As already mentioned, platform economics and valuable ancillary services could become valuable elements of the business if an e-pharmacy presence is effectively grown. Platform economics could be especially powerful in the hands of CVS. Thanks to Aetna, they have the opportunity to cross-sell high-value medical coverage on their e-commerce platform if their user base becomes substantial. Moreover, membership benefits could be introduced to further enhance the platform to a large base of users and grow its presence, similar to what is being done with HealthHUB.


Finally, there is also the data opportunity provided by Aetna. In the US, data privacy protection laws have less precedent than in Europe where we have GDPR. As such, the data can be leveraged for all sorts of things like efficiently driving market share of an e-commerce platform. Platform economics also means demand-side economics, so any player that manages to get ahead in the market could end up dominating it, and CVS has levers to pull to get there, although so does Amazon.

Long Slide with their Retail Concept
Another advantage that CVS has over at least Walgreens, its most similar competitor, is that its retail concept is more resilient. With less focus on beauty products and other services that are higher margin, but also dependent on convenience trips by customers, CVS is less exposed to evolving consumer behaviour that may become permanent as a result of COVID-19. Indeed, Walgreens is already backtracking on their longstanding retail strategy to more emulate CVS's.

Moreover, CVS is investing meaningfully in its HealthHUB concept, another way to bolster its omnichannel strategy, leverage Aetna and take advantage of greater health awareness as a consequence of COVID-19, where considerations like vaccinations are already seeing surges in some geographies. HealthHUB is becoming available in an increasing portion of CVS locations, nearing 10% of them. Meanwhile, Walgreens is doing something similar, except their in-shop services are being outsourced to other providers. If you believe in the e-pharmacy opportunity leading to an eventual decline in retail pharmacy, as it likely would, the CVS strategy at least ensures a slower slide in retail relevance.

Risks and Conclusions
There are certainly risks to a CVS investment. Political risks exist for Aetna, which could become targeted as part of a political effort to reduce healthcare costs, and claims could also reverse as people start streaming back into physicians' offices after lockdowns. Moreover, vertically-integrating data competencies between Aetna and CVS could be hampered by government interventions. Furthermore, the retail business will suffer from reduced foot traffic, possibly for a protracted period of time, and the effort to become a meaningful e-pharmacy player could fail against the most potent contender, Amazon. Nonetheless, between Walgreens and CVS, CVS has more value from the business option as well as a more meaningful backstop in their retail operations, and if someone can compete with Amazon using its own ecosystem, it's CVS with Aetna.

Credit : seeking alpha
Bocconi's Valkyrie Trading SocietyUser avatar
arm10182
สมาชิกสมาคมนักลงทุนเน้นคุณค่า
Posts: 952
Joined: Tue Oct 02, 2018 1:25 pm

Re: CVS - CVS Health Corporation : US

Posts by arm10182 » Sun Dec 13, 2020 2:44 pm

Billionaire Ray Dalio Picks Up These 3 “Strong Buy” Stocks

CVS Health Corporation (CVS)

The next stock is another healthcare company, but where Baxter, above, markets to the professional side of that sector, CVS aims squarely at the consumer healthcare market. This company is best known as the CVS pharmacy chain, and is a staple of the retail scene. CVS stores offer a range of home healthcare and hygiene products, along with basic groceries, pharmacy services, and some more specialized prescription medical equipment. The company has brought in more than $130 billion in annual revenues for the past three years.


CVS’ revenues showed a slight dip this year, during Q2, when economic conditions deteriorated, but quickly rebounded. The sequence of quarterly earnings in 2020, $66.7 billion, $65.3 billion, and $67.1 billion, show a steady sales base, to be expected from a retailer dealing in products mainly deemed essential during the shutdown policies. Q3 EPS came in at $1.66, well ahead of consensus expectations of $1.33.

The dividend here is 50 cents per share, and has been held steady at that level for over three years now. The payment annualizes to $2, and gives a yield of 2.7%.

Dalio’s Bridgewater bought 320,039 shares of CVS stock last quarter, expanding a test position that the firm already held. The buy boosted the total holding dramatically, to 333,804 shares, which are now worth $24.87 million.

Deutsche Bank analyst George Hill notes that CVS looks set for a ‘peaceful transition of power’ when the current CEO, Larry Merlo, steps down next year.


"While we believe Ms. Lynch will likely consider executing upon CVS’ vertically integrated care delivery strategy, we do expect her to take a fresh look at the business and have little fear of exploring new directions. We believe Mr. Merlo’s legacy will be having the courage to try to reshape and better utilize the struggling retail pharmacy with the Aetna deal," Hill noted.

"CVS is in the early innings on delivering against its vision of a vertically integrated healthcare services company with outsized consumer engagement," the analyst concluded.

To this end, Hill rates CVS shares as a Buy, and gives them a $101 price target, indicating his confidence in 35% growth potential over the next months. (To watch Hill’s track record, click here)

Overall, CVS has 7 recent Buy reviews and 2 Holds, giving the stock a Strong Buy rating from the analyst consensus. The average price target is $83.29, suggesting an 11% upside from the current share price of $74.50.

https://www.nasdaq.com/articles/billion ... 2020-12-06User avatar
arm10182
สมาชิกสมาคมนักลงทุนเน้นคุณค่า
Posts: 952
Joined: Tue Oct 02, 2018 1:25 pm

Re: CVS - CVS Health Corporation : US

Posts by arm10182 » Sun Dec 13, 2020 2:45 pm

CVS Health to administer first vaccines to nursing homes on Dec 21 -executive

By Carl O'Donnell and Rebecca Spalding

Dec 11 (Reuters) - CVS Health Corp expects to administer the first Pfizer Inc COVID-19 vaccines to residents of long term care facilities on December 21, followed by shots from Moderna Inc about a week later, an executive at CVS Health told Reuters.

Pfizer and BioNTech SE could receive emergency authorization for their COVID-19 vaccine from regulators as soon as Friday. Moderna's regulatory process is about a week behind.

Officials have said that Pfizer and the U.S. government will begin distributing the shots within 24 hours of receiving a regulatory green light and hospitals are planning to give healthcare workers the first shots early next week.

CVS expects to receive its first Pfizer dose allotment toward the end of next week but will wait until December 21 to give shots to comply with regulators, said Chris Cox, senior vice president at CVS Health. He said U.S. officials want to give administrators of shots to nursing homes time to review information documents about the shot and get waivers from nursing home residents and their families.

Some states are opting to use Moderna's COVID-19 vaccine to inoculate their nursing home residents rather than the Pfizer shot, he added, saying that earliest date that CVS can administer Moderna's shots to nursing home residents is December 28.

Moderna has applied for emergency authorization and is expected to receive it soon after a meeting of advisors to the U.S. Food and Drug Administration on December 17.

CVS and Walgreens Boots Alliance Inc, which run the nation's largest pharmacy chains but also offer other offsite pharmacy services, have an agreement with the federal government to vaccinate nursing home residents across the country through a voluntary program.

Cox said he believes all states have opted into the federal program at this point and that CVS is working with 8,000 skilled nursing facilities nationwide. (Reporting by Carl O'Donnell Editing by Nick Zieminski)

https://finance.yahoo.com/news/cvs-heal ... 19530.htmlUser avatar
arm10182
สมาชิกสมาคมนักลงทุนเน้นคุณค่า
Posts: 952
Joined: Tue Oct 02, 2018 1:25 pm

Re: CVS - CVS Health Corporation : US

Posts by arm10182 » Thu Dec 17, 2020 11:05 pm

Where Will CVS Health Be in 5 Years?
Jason Hawthorne December 16, 2020

Only five years ago, investors were bidding up shares of CVS Health (NYSE: CVS) as the company took over Target's (NYSE: TGT) pharmacy business and acquired a business that provided pharmacy services for long-term care facilities. The stock now sits 36% below those 2015 highs, and disappointed shareholders are wondering where the company might be five years from now.

A pharmacist in a coronavirus mask scanning a prescription in front of the customer.
Image source: Getty Images

An early pivot
In 2014, the company changed its name from CVS Caremark -- which reflected its 2007 acquisition of pharmacy benefits manager Caremark -- to CVS Health. The change was more than symbolic. It also decided to stop selling tobacco products in its stores because doing so conflicted with its expanding mission, grew the number of MinuteClinics to 1,100 nationwide, and acquired health insurer Aetna.

The in-store clinics offer customers preventative healthcare -- like administering vaccines or monitoring diabetes -- and appointment-free non-urgent care at low costs. The purchase of Aetna meant CVS could provide some care directly to those it insured, screening and caring for people before sending them to more expensive care from a doctor to save costs.

Amazon enters the fray
As had been anticipated for years, Amazon (NASDAQ: AMZN) announced its official entry into the pharmacy business in November. The e-commerce giant now allows customers to order prescriptions online, with free two-day shipping for Prime members. Unless CVS can find a way to differentiate itself, its stock price may continue to decline.

That task will fall on Karen Lynch, who will take over as CEO in February. She joined the company in 2012, and previously led Aetna's integration of insurer Coventry Health and its specialty products division.

Playing defense
CVS has undergone some big changes in the past five years, but what investors need to know is not where it has been, but where it's heading. Although technology-first companies will continue their assault on its nearly 10,000-store brick-and-mortar footprint, the strategic moves CVS has made could help bolster its defense.

The combination of Caremark, Aetna, and MinuteClinics gives CVS near end-to-end control of several potential cost drivers. Having a large insured customer population gives the company negotiating power on drug prices, and the ability to offer some in-house care to maintain efficiency and cost controls. Further, it is getting in front of another direct-to-consumer trend, partnering with Teladoc (NYSE: TDOC) to offer virtual care from its MinuteClinics.

Half a decade away
In many ways, the bureaucracy of the healthcare industry may work to the company's advantage as well. While Amazon's pharmacy offering sounds disruptive, it will still require doctors to designate it, and patients to request it, when writing prescriptions. At some practices, switching prescriptions from one pharmacy to another has to be done during an office visit -- and many patients are avoiding those for now. Also, while there are customers who will no doubt make the switch and not care about the loss of the personal interaction, the act of picking up a prescription is a deeply ingrained habit for many, and some patients frequently make use of the opportunity to ask questions of their pharmacists.

In five years, I foresee CVS being in a similar position to the one it's in now. It has positioned itself to defend against a shift in the healthcare business that's likely to take a generation to play out. As the traditional model evolves, and companies like Amazon chip away at margins, CVS is likely to continue making deals to squeeze as much profit as it can out of its insured members. What the new CEO decides to do with capital -- dividends, debt, share buybacks, or more acquisitions -- will determine where the share price sits five years from now. Although the stock is cheap based on traditional valuation metrics like price-to-earnings (P/E) ratio, I believe that's because a difficult future for the company is all but assured. The shares may offer some margin of safety and a decent 2.8% dividend, but investors need to have faith that CVS can defend itself in an industry that's moving away from its legacy business model.User avatar
arm10182
สมาชิกสมาคมนักลงทุนเน้นคุณค่า
Posts: 952
Joined: Tue Oct 02, 2018 1:25 pm

Re: CVS - CVS Health Corporation : US

Posts by arm10182 » Thu Dec 17, 2020 11:05 pm

Forget Moderna! This Is a Stronger Coronavirus Stock
Jim Halley December 17, 2020

Pfizer, BioNTech , and Moderna (NASDAQ: MRNA) have seen their shares rise over the past few months because of their work to develop vaccines against COVID-19. Moderna, which started off the year with a share price of $19.50 has seen its stock climb more than 608% year to date to $138.

CVS Health (NYSE: CVS) is probably not the first company you think of when you think of a "coronavirus" stock, but it will be one in 2021, and unlike Moderna, it's long been profitable.

Hypodermic needles
Image source: Getty Images.

What's coming for CVS?
The pharmacy and health benefits provider will serve as a place where consumers can get their coronavirus vaccine, just as it currently serves those in need of COVID-19 diagnostic testing. Both initiatives will drive additional traffic to the company's stores.

In its third-quarter earnings call, Larry Merlo, the outgoing CEO and president of CVS, said that 70% of those tested for COVID-19 at its retail locations were not previously CVS customers, and 40% of those tested at business sites in its Return Ready program were not returning CVS customers. Management is confident that some of those people will come back for more typical pharmacy and healthcare-related reasons -- and that's bound to help the company.

On top of that, once the vaccine is distributed more widely and more people are protected against coronavirus infection, CVS pharmacy and retail business will pick up because more people will go back to regular doctor's visits. That translates to more prescriptions being filled and more crowded brick-and-mortar stores.

The company is riding the first wave of vaccinations
CVS Pharmacy and competitor Walgreens Boots Alliance (NASDAQ: WBA) have entered into agreements with the Centers for Disease Control (CDC) to be official vaccination program providers for communities and to participate in the Pharmacy Partnership for Long-Term Care Program.

Long-term care facilities had the option to choose which pharmacy they wanted to distribute the vaccine to workers and residents. CVS was chosen by more than 40,000 facilities, more than any other vaccine provider.

CVS said it will begin administering Pfizer's COVID-19 vaccine in nursing homes beginning Dec. 21, and have added that it likely will be able to use Moderna's vaccine by Dec. 28.If all goes well, Moderna's vaccine candidate will receive U.S. Food and Drug Administration approval after a committee meets today, Dec. 17, to discuss the vaccine's trial data. The FDA has said in other documents ahead of Thursday's panel that it was inclined to give Moderna's candidate, mRNA-1273, emergency use authorization.

CVS says it expects to vaccinate roughly 2 million people in long-term care facilities. In the case of Pfizer's or Moderna's two-shot vaccinations, the company can charge Medicare $16.94 for each initial dose and then $23.39 for the second, which would mean the company stands to make $90 million in revenue alone for its participation in the program.

The publicity the company is getting will help it too, especially once the vaccine is available to the general population at its more than 9,900 retail locations. The company said it will set up in-store vaccinations on an appointment-only model.

MRNA Chart

MRNA data by YCharts

The company was already in a strong position
While COVID-19 certainly had an adverse effect on CVS's core pharmacy business, the company has done okay this year because of its diversified revenue streams. It operates three segments -- pharmacy services, retail, and healthcare benefits. Its pharmacy services revenues were down 1% in the third quarter, but retail revenues were up 6.9% year over year and healthcare benefits revenues were up a reported 8.8% year over year.

Through nine months, the company's revenue was $199 billion, up 4% year over year. The company is on track for its 10th consecutive year of revenue growth and second straight year of net income growth. It's hard not to like CVS's trailing 12 months operating margin of 4.85%, which is above average for a pharmacy company.

Look at it as a buying opportunity
Shares in CVS, despite what is turning out to be a good year, are down nearly 7% year to date, while Moderna's stock is up more than 600%. Both companies should thrive next year, but it's easy to see that CVS stock is underpriced and due for an adjustment, with a price-to-earnings (P/E) ratio of 11, compared to 82 for Walgreens. (Moderna, with no current net income, doesn't yet have a P/E ratio). The vaccine hoopla around Moderna, on the other hand, may have driven the stock up past a price it will be able to maintain, at least in the short term.parnpaniti1
สมาชิกสมาคมนักลงทุนเน้นคุณค่า
Posts: 5
Joined: Sun Feb 07, 2021 7:29 pm

Re: CVS - CVS Health Corporation : US

Posts by parnpaniti1 » Mon Feb 08, 2021 4:15 pm

ผมคิดว่ามองส่วนหนึ่งของ CVS เป็นคล้าย ๆ กับเซเว้นบ้านเราได้เลยครับ คือเวลาเรานึกไม่ออกว่าไปซื้อของกระจุกกระจิกที่ไหน จะนึกถึง CVS เป็นอันดับแรก ๆ เลยครับ เพราะมีอยู่แทบทุกที่ หาซื้อของได้ง่าย มีของหลากหลายขนมนมเนย อาหารแช่แข็ง อุปกรณ์ทำความสะอาด เครื่องเขียน เครื่องสำอาง ฯลฯPost Reply